tiistai 22. heinäkuuta 2014

Hailuodon kahvilat - Haukiluoto

Hailuoto elää omaa elämäänsä itsenäisenä kuntana meren ympäröimänä. Perämeren suurin saari kohoaa hiljalleen merestä vähitellen kohti manteretta. Asukkaita täällä on ollut tuhakunta vuotta, parhaimmillaan noin 2000, nykyisin notkahduksen jälleen yli tuhat.

Luovon Puoji
Vastakkaisella rannalla on hieno kalastajakylä sekä upeat rannat. Tuulimyllyt pyörivät vinhasti. Vieressä on Luovon Puikkari, jonka toivoisi olevan yhtä idyllinen kuin ympäristönsä. Valitettavasti Tauon paikan kävijäryhmään (kesällä 2013) täällä iski ahdistus. Kaikista tuntui siltä, että paikkaa pidettiin muista motiiveista kuin omasta halusta auki, joten emme ostaneet mitään. Tarjolla olisi ollut käsitöitä, aitoja villatuotteita meriolosuhteisiin ja peruskahvijapullasettiä.

Luodon keskiosasta löytyi puinen talo, Luovon Puoji. Puoti paljastui paikallisten käsityöläisten myymäläksi, josta sai myös tuoretta pullaa ja kahvia sekä jäätelöitä Pariton kuppi-kahvilasta. Tämän paikan ongelmaksi muodostui se, että muutkin tästä pitivät ja tupa oli aivan täynnä, vaikka ulkotiloja oli jatkettu terassilla. Takapihan piharakennukset oli valjastettu taiteen, lähinnä valokuvan käyttöön.

Onneksi oli eväät. Söimme ne erittäin kauniilla ja rauhallisella paikalla meren rannassa, jossa oli jopa fasiliteetteja tätä varten. Ennen tätä vietimme rutkasti aikaa paikallisessa luontokeskuksessa.

Lauttarannassa mantereen puolella palvelee Farestiina-grilli. Täältä saa sitä, mitä grilliltä aina saa ja lisäksi tuulensuojaa.

Lauttarannan grilli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti