tiistai 22. heinäkuuta 2014

Aholansaari - Nilsiä


Herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen savupirtti vetää väkeä Aholansaareen. Tänne pääsee kesäisin  ajamalla Tahkon urheilu- ja juhlintakeskuksen ohi vievä tietä niin pitkälle kuin pääsee ja kävelemällä parkkipaikalta rantaan. Körttikeskukseen vie ilmainen(!) venekyyti parin tunnin välein aamuvoittoisesti, yhtä lailla pääsee toisesta suunnasta takaisin. Talvella saareen pääsee parhaiten kelin mukaan joko luistemalla tai hiihtäen, kunnon jään aikana autollakin. Kelirikkokauden saari pitää muutoin kutsuvat ovensa kiinni.

Saareen on sopiva köröttelymatka paatilla ja perillä on rauhallinen tunnelma. Tuurilla on tässäkin osuutta asiaan, sillä saaressa järjestetään paljon leirejä. Ensimmäisen mäen päällä on kahvila ja ravintola, jossa saa mutkatonta ja maukasta eli ihan tavallista ja hyvää evästä kupunsa alle. Hintataso on myös ihan tavallinen.

Siisti ympäristö, siistit vessat. Savupirttiin ja sen museoihin ilmainen sisäänpääsy, lapsille ja aikuisille sopivia suunnistusratoja muutamalla vaativuusasteella ja hyvät uimamahdollisuudet. Ei moottoriajoneuvojen hälinää. Yllättävän paljon ilmaista lystiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti