perjantai 12. lokakuuta 2012

Uljuan kahvila - Pulkkila

Nelostien varrella, Oulun eteläpuolella on pieni taukopirtti, jonka mainokset lupaavat etenkin lättyjä ja kahvia. Auton nokka tänne, Uljuan kahvilan pihaan.

Pysäköintialueen reunasta nousee nousee portaat ylös Uljuan tekoaltaalle, joka ei ole ihan pieni. Noin 147 miljoonaa kuutiometriä tuovat energiaa ja mikä tärkeintä, ehkäisevät Siikajoen tulvavahinkoja.

Tuoksu on houkutteleva, täällä leivotaan joka päivä leivotaan itse. Pieneen pakettiin mahtuu paljon: peruskahvilatarjontaa, suolaisia ja makeita täytteitä tilauksesta paistettäviin lättyihin. Kauden kotimaisia kasviksia torityyppisesti satokaudella terassin puolella. Kattava, useamman pakatearkun jäätelövalikoima ainakin kesäisin.

Istumapaikkoja on sekä ulkona että sisällä. Vieressä kulkevasta tiestä ei juuri kohinoita kuulu, vaikka tässä raskasta liikennettä kulkee huomattavasti. Palvelu oli ystävällistä ja hössöttämätöntä.

Uljuan kahvilasta saa kalastuslupia viereisille vesialueille ja syksyisin myös sorsastuslupia. Tilauksesta varmaan mikä tahansa onnistuu - niin kuin tämän tyyppisessä yrityksessä pitääkin. GoogleMapsin merkintä on väärässä paikassa kahvilaan nähden, Tauon paikan kartassa oikealla kohdalla.



6 kommenttia:

  1. Kiva, kiva!
    Nyt vasta hoksasin, että käymäsi kohteet saa hyvin kartalta näkymään Tauon paikan kartassa.
    Ei olla ikinä ajettu tuota reittiä, ehkä vielä joskus. :))

    VastaaPoista
  2. Kartasta tulossa kehitysversio jossain vaiheessa, jotta tätä olisi vielä helpompi käyttää. Samoin toistaiseksi mystinen "jokin muu" tien päälle hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
  3. Tämä paikka on jäänyt erikoisen positiivisesti mieleen. Viime kesänä, pitkän ajorupeaman lomassa, pysähdyin tänne, koska mainoskyltti veti puoleensa: letut, nnjam! Ja aivan ihanan, samantien paistetun, lettuannoksen sain lautaselleni hillon kera sekä lisäksi kahvitarjottimelle tuoreen mansikkarasian, jotka nautin ulkoterassilla auringon hymyillessä. Aivan ihana taukopaikka ja kahviteluhetki, pysyy muistoissa aina! :)

    VastaaPoista
  4. ollaan parikertaa käyty perheen kanssa. kerran auttelin myyjää kun oli ruuhka Oli kiva kerätä likaisia astioita kunpa asiakkaat muistaisivat, helpottaisi paljon työnt.paisteli lettuja Jäi tosi hyvät muistot Aika rankka olla yksin vuorossa jos oikein kiire Mutta iloinen oli myyjä

    VastaaPoista
  5. Jatkoa Pääsisiköhän tänä kesänä käymään Kiitos Pirkka lehden siinä oli motoristien kirjoitus ja tietty pitivät tästä kahvilasta Näin viimein löysin minäkin Ja voin vieläkin laittaa runsaimmat kiitokset nuorille fiksuille myyjille Toivotan olikein hyvää kesää kaiklle t. Tarja

    VastaaPoista
  6. Paljon on Uljuan paikka huonontunut ainakin vessojen suhteen Muuten kaunis kahva ja mukava henkilökunnta

    VastaaPoista