perjantai 26. lokakuuta 2012

Café Vanille - Helsinki


Helsingin kauppatorin ja Suomenlinnan välissä on kaksi kilometriä merivettä. Liikenneyhteyksiä linnoitukseen on useita, vaihtoehdot löytyvät täältä.

Saaressa on useita herkuttelupaikkoja, näistä Café Vanille on ehkä sympaattisin.

Pieni kahvila on pastellin sävyinen. Maalit repsottavat sopivasti. Sisällä penkit ovat pehmeämmät kuin ulkona - ehkä hyvä näin taloudellisesti, väki vaihtuu nopeammin. Kesällä parvekelaatikoissa kukkivat klassiset pelakuut - jotenkin muita kukkia tähän olisi vaikea kuvitellakaan. Kotoisen makuiset leivonnaiset, tuore kahvi.


Kiireestä huolimatta jokaista asiakasta palveltiin rauhallisesti. Meitä ihmettytti, kuinka henkilökunnan kärsivällisyys riitti töpeksivien turistien (sekä koti- että ulkomaalaisten) kanssa. Ainakaan ilmeistä ja eleistä ei huomannut, vaikka olisi kiukuttanutkin - tai sitten kaikkien kulttuurien sekoituksessa on tottunut väkisinkin monenlaiseen.

Aukioloajat kannattaa tarkistaa verkkosivuilta. Talvisin kahvila on auki ainakin viikonloppuisin, kesällä päivittäin. Liikuntarajoitteisille sisäänpääsy töppää portaisiin ja vanhassa talossa tuskin hissiä on. Istumapaikkoja on kesällä myös katutasossa ja henkilökunta kyllä juoksee edestakaisin parhaansa mukaan.


1 kommentti: