keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pihlajasaari - Helsinki

Pääkaupungin kesään kuuluvat läheiset saaret, joista Pihjalasaari on näistä yksi. Ilman omaa venettä saareen pääsee lautalla Merisatamasta ja Lauttasaaresta. Menopaluu maksaa 5,5 euroa aikuiselta, lapsilta 7-16 vuotta ja eläkeläisiltä 3 euroa - ihan sopuhinta siis.

Ravintola Pihjalasaari palvelee saaressa nälkäisiä ja janoisia kesäsesongin aikana. Komea pytinki on rakennettu alunperin huvilaksi vuonna 1883. Tuolloin se sai nimekseen Villa Hällebo. Ravintolaan on matkaa saaren satamasta noin 300 metriä polusta riippuen.

Ravintolan tarjoilu vaihtelee erittäin hyvän ja välttävän välillä, päivästä ja tuurista riippuen. Kahvi ja talon munkki tarjouksena 4,40 euroa ja tuoppi 4,80 euroa, lounasvaihtoehdot 7-18 euroa.  Lasten kanssa arkipäivä ja aamupäivä turvallisempi valinta, jano on saattanut yllättää aikuiset.

Lähempänä venesatamaa on lettutalo, joka on huippu! Jo arvostettavaan ikään ehtinyt nainen paistaa keittiössä letut suoraan lautaselle, hintaa letulle tulee 1,50 ja päälle saa kasan omatekoista hilloa - nam!!
Ravintola
(Kuvat: Merja)
 


Lättytalo

...ja talon tarjoilut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti