tiistai 8. syyskuuta 2009

Jalonniemi - Suomussalmi

Vitostien varressa Suomussalmelta löytyy Jalonniemi-talo. Samassa pytingissä on niin matkailuneuvontaa, käsitöitä laidasta laitaan, kahvio, lounaspaikka, Suomussalmen esihistoriaa, karkkikauppa ja pitseria. Toimiva kokonaisuus, jonka takapihalta pääsee rauhoittumaan Kiantajärven rantaan.



Kahvion poronkäristyslihapiirakka ja kahvi jakoi vierailijat kahtia: puolet söi hyvällä halulla, puolet jätti kesken. Passelit ja siistit vessat. Yrittäjät ovat ilmeisesti sovussa keskenään - kilpailijan tuotteita sai syödä naapurin puolella ongelmitta, jopa hämmästyivät kun tästä erikseen kysyi. Käsikkäin myymälästä ei voinut poistua tyhjin käsin.

Edit 4.1.2013: Rannan laituri on edelleen paras paikka rauhoittua ja hengittää hetki raikasta ilmaa. Elokuussa maittava lounas, tällä kertaa kaikkien Tauon paikan jäsenten mielestä. Rantaa pitkin pääsee kävelemään näppärästi viereiseen puistoon, joka oletettavasti on paljon näyttävämpi kesällä kaikessa kukoistuksessaan.

2 kommenttia:

  1. Kiintoisa paikka. Yhdellä pysähdyksellä monta palvelua ja kuuluisa Kiantajärvi kävelymatkan päässä.

    VastaaPoista
  2. Jalonniemen vieressä ruusupuisto. Rannassa punakoivuja, kannattaa tutustua kuten myös Käsikkäin myymälän ihaniin tunikoihin. Harmi että sovituspaikkaa ei ole. Hyvät kahvit kahvion puolella, suosittelen.

    VastaaPoista