perjantai 25. toukokuuta 2012

Suolovuopmi - Kautokeino


Pitkä tie, upeat maisemat. Hirmuisen pienet, mutta yksinkertaisuudessaan houkuttelevat kääntymään kahville. Suolovuopmi on minikylä tunturissa, jossa on ilmeisesti sää-ja tunturiaseman lisäksi jonkin verran vakituista asutusta. Ensimmäinen käynti täällä hämmensi, voiko tästä ovesta mennä oikeasti sisälle vaiko onko tämä jonkun yksityinen tila? Rohkeasti peremmälle vain, tämä palkitsee.

Parissa vuodessa Suolovuopmi fjellstue on ollut melkoisessa murroksessa sukupolven vaihdoksen myötä. Pihaympäristöä on lähdetty nykyaikaistamaan, sisätilan kahvio on kuitenkin säilynyt ennallaan. Tarjolla on ihania leivonnaisia, vohveleita, sesongin mukaan tuoreita marjoja, suolaisia piirakoita ja perusjuotavat. Kerralla on esillä vähän, mutta vaihtoehtoja on useita.

Paikka on olohuonemainen, rauhassa saa valita mitä haluaa, palvelu korrektia ja lisää saa keittiöstä, jos jokin loppuu kesken. Tänne pääsee myös yöksi, mikäli ilmasto tai väsymys yllättää. Tunturimajan verkkosivut ovat sitkeästi työnalla, täältä kuitenkin perustiedot ja puhelinnumerot löytyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti