sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ahlmanin tilapuoti - Tampere

Ahlmanin koulu vaalii suomalaisen alkuperäiskarjan geeniperimää ja arvostaa lähiruokaa, kuten trendikästä taitaa olla. Koululla on hieno pihapiiri ympäri vuoden ja houkutteleva tilapuoti kaikille avoinna. Ahlmanin tilapuodin tarjonta vaihtelee, välillä hyllyt notkuvat houkutuksista, välillä kolisevat tyhjyyttään.

Taukoa pitävää houkuttelee pullien iso koko, eikä suolaisissa piiraissa ei ole täytteitä säästelty. Kesällä mukava terassi, talvella baarijakkarapaikat. Ystävällinen palvelu. Oman tilan tuotteita käytetty hyväksi mukavasti, ei eksoottisuuden tavoittelua vaan suomalaista hyvää.

Ihan vieressä on myös Maitobaari, josta saa ostaa käsittelemätöntä maitoa. Tämän päivän hinnat ovat maatiaislehmänmaito 1 e/litra, kyytönmaito 1,50 e/l, kananmunat 3e/12 kpl ja vuohenmaito 2 e/l. Oma suurisuinen astia mukaan tai osta oma hinkki tilapuodista. Maitobaari auki noin tunnin päivässä, mutta kauppa käy.

Vieressä on opiskelijaravintola Kapusta, josta ulkopuolinenkin saa lounasta klo 11-12 arkisin hintaan 8 euroa. Tilapuoti onkin rauhallisempi viikonloppuisin ja iltaisin rauhallisempi, kun opiskelijoita ei näy. Toinen hiukan pidempään auki oleva ruokala on päärakennuksen Anna. Lounasta Tauon paikan väki ei ole testannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti