perjantai 26. elokuuta 2011

Alhon huopatehdas - Jämsä

Partalan kylä Jämsässä on rakentunut vuosikymmenten ajan huopateollisuuden ympärille.Alhon Huopatehtaan myymälässä on myös pieni kahvila, josta saa perusvirvokkeiden lisäksi oletettavasti itse  leivottuja munkkeja, muffinsseja ja pientä suolaista. Ystävällinen palvelu ja hintataso sopiva.

Vanha pihapiiri henkii perheyrityksen pitkää historiaa, kuten myös Lahtisen huopatehdas. Tämä löytyy samaa Partalantietä kulkemalla vajaat pari kilometriä lisää. Tunnelmallisessa tehtaanmyymälässä on paljon lisää huopatuotteita, onneksi hiukan erilaisia kuin Alhon myymälässä. Lahtisella ei kahviota tai vastaava ole ja tunnelma hiukan jäyhempi kuin Alholla - ainakin Tauon paikan pistäytymispäivänä.

Partala löytyy ysitien varrelta, noin 4,5 kilometriä Jämsän liikenneympyrästä Tampereelle päin. Tien varrella ovat selkeät opasteet. Molemmat paikat ovat pääsääntöisesti auki arkisin 9-16. Ainakin Alho pitää myymäläänsä auki joulukuussa lauantaisin klo 10-14.

Viime vuonna ennen joulua liki kaikki huopatuotteet olivat loppu. Nyt huopikkaita vielä saa, jos joulupukki tarvitsee apua näiden hankinnassa. Ja siitä liikenneympyrästä vielä, tiedätkö mitä se esittää? Aika monta veikkausta asiasta voi antaa, osa sivistyneempiä kuin toiset. Oikea vastaus löytyy Museo24:n sivuilta.

Alhon huopatehdas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti