lauantai 9. heinäkuuta 2011

Iittalan lasimäki - Hämeenlinna

Iittalan lasimäki on paljon muutakin kuin Iittalaa, jota toki on tehtaan, museon ja tehtaanmyymälän verran. Rauhallinen pihapiiri ei ole niin rauhallinen kesäisin, kun turistit täyttävät mäen. Markkinameininkiä ja yleistä hälinää ei kuitenkaan ole, vaan kaikki toimii varsin hillitysti.

Iittalan kylä oli Kalvolan kunnan keskus ja suurin taajama. Kalvola liitettiin Hämeenlinnaan muutama vuosi sitten. Iittalaan pääsee pistäytymään helposti Tampereen ja Helsingin väliseltä moottoritieltä opasteita seuraamalla.

Kahvia saa parhaiten Hunaja-Aitasta, joka sijaitsee alueelle tullessa vasemmalla kädellä. Ruokaa puolestaa on tarjolla suuremmassa ja modernimmassa, päällepäin laitosmaisemmassa Lasimäen ravintolassa. Ravintolan ruokalista on pitkä, joten jokaiselle luulisi jotain löytyvän.

Kultasuklaan tehtaanmyymälässä pääsee arkisin ihastelemaan herkkujen syntymistä lasin takaa. Täällä ne kaikki herkut syntyvät! Maksuttomat Iittalan tehtaan opastetut kierrokset tänä kesänä 4.9. saakka klo 12 ja 15. Lasinpuhallusta pääsee muina aikona katsomaan omin päinkin. Lisäksi on parempaa ja huonompaa käsityöpuotia, tuliaisitta ei tarvitse lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti