sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Miinan kesäkioski - Hämeenkyrö


Hämeenkyrön ja Nokian välissä sijaitsevan Sasin kylän tuntumassa on vanha pihapiiri, josta löytyy Miinan kesäkioski. Kioski on auki kello 12-21. Tarjolla on itsetehtyjä leivonnaisia, tällä kertaa mansikkaleivoksia, omenapiirakkaa ja kierrepullaa. Plussaa reilusta irtojäätelövalikoimasta!


Pihapiiri on sopivan sokkeloinen. Vanhat perennat sopivasti luovat mukavia istuskelukoloja. Samassa pihassa toimii savusauna, joka on yli 100 vuotiaista hirsistä tehty. Savusaunan tupaan pääsee kehnommalla ilmalla tai hyttysiä karkuun. Uimaan voi pulahtaa laiturilta, talvella tarjolla avanto. Talvisaikaan tosin sisälle ei pääse ilman ennakkovarausta.

Myös veneellä pääsee kesäkioskille Lemmakkajärven tuntumaan, laiturilla opaste oikeaan pihaan. Maantietä pitkin pääsee perille, kun kolmostieltä kääntyy Sasi-Siuro -opasteen mukaan. Tätä tietä noin kolme kilometriä ajamalla löytää Miinan tuvalle.



Edit 4.1.2013: paikka on vaihtanut omistajaa. Talvella kahvila on edelleen kiinni, mutta savusauna lämpiää tilauksesta ja jokiavanto on auki - toimiva yhdistelmä! Kesällä 2012 paikalla käydessä uusi omistaja oli innokkaampi esittelemään luontaishoitoja, kuin kahvilan valikoimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti