tiistai 19. tammikuuta 2010

Kylmänen - Pudasjärvi


Yksi maailman pohjoisimmista lihajalostamoista on Kylmänen, jonka tehtaanmyymälät houkuttavat pysähtymään herkkujen (ja etenkin kylmäsavuporon) perässä. Kylmäsen myymälät toimivat myös aitoina taukopaikkoina, johon myös kunkin kylän vakioasukkaat kokoontuvat. Kylmäsen myymälöissä on aina tarjouksia jos jonkinlaisia ja lisäksi turistitarjontaa: koriste-esineitä, neljän tuulen hattuja ja saunarekvisiittaa.

Pudasjärven Kylmäsellä on yhteen myymälän nurkkaan saatu mahtumaan pienkahvio. Tuoreet munkit ja kahvit maistuivat hyvältä ja hinta oli superhalpa. Kahvit juotiin tottakai pystybaarissa paikalliseen tapaan, tuolit olivat vähissä. Huippuhyvää kaakaota, jota tämän pysähdyksen jälkeen on pitänyt itsellekin hankkia reissueväisiin.

Jotenkin sympaattista tehdashallitunnelmaa, ei sovi turhan tärkeille sievistelijöille. Hyvälle tuulelle täällä tulee paikallisten kanssa rupatellessa.

Karttalinkki.

1 kommentti:

  1. tämä on huono paikka. Liian ahdas ja munkki maistui todella kuivalta. Paikalliset tönivät ja koko ajan mölisivät. Munkki jäi puoleksi syömättä ja kahvit join niin nopeasti, koska siellä oli niin epäviihtyisää. Kielikin siinä sitten paloi. En suosittele tauon paikaksi.

    VastaaPoista