keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Hämeen Linna - Hämeenlinna

Hulppeissa puitteissa Hämeen linnassa on oiva taukopaikka. Hämeen Linnan Ravintoloihin pääsee ilman pääsymaksua kahvi- tai ruokatauolle sujuvimmin. Lounas hintahaarukassa 8-12 euroa. Kaffetta, mehua ja limsaa tarjolla, ilmeisesti myös A-oikeudet. Kierremunkki mainio, voisilmäpullassa maistui voi niin kuin pitääkin. Rauhallinen sijainti linnan muurissa, näkymät linnan sisäpihalle. Sopivasti valuneet ikkunat. Ruuhkaisena aikana ei ehkä saa valita parhaita paikkoja, joiden maisemat tekevät taukopaikasta entistä paremman.

Tauon paikka suosittelee.

Hämeen linna on avoinna 2.1.-31.5. arkisin klo 10-16, viikonloppuisin klo 11-16 , 1.6.-14.8. klo 10-18 joka päivä ja 15.8.-14.12 arkisin 10-16, viikonloppuisin klo 11-16. Kahvila ainakin kesäisin pitää samankaltaisia aukioloaikoja. Useimpina juhlapyhinä suljettu.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kahvila Roosa - Nurmijärvi

Hämeenlinna-Helsinki välillä ei ole kovin montaa helppoa pistäytymispaikkaa, johon voisi vain piipahtaa. Nurmijärven kunnan puolella on kahvila Roosa, johon on opasteet pohjoisesta tullessa kilometriä ennen.Virallinen osoite taitaa olla Hämeenlinnantie 189, Rajamäki.

Roosaan pääsee suoraan rampista ajamalla ja moottoritielle ihan yhtä pikaisesti - suoraan pihasta 120 km/h vauhtiin.Keittolounas maksaa likipitäen saman kuin kahvi ja isohko sämpylä. Lämpimiä ruokia tilauksesta, avokeittiö. Kahvi kelvollinen, suolaiset välipalat samoin.


Miellyttävä stoppi, moottoritien melu ei kuulu ainakaan sisälle, pihallekin huonosti.