lauantai 21. marraskuuta 2009

Paletti - Kyyjärvi

Metsä- ja peltomaisemaan kohoaa yhtäkkiä poikkeus - ostoskeskus, keskellä ei mitään. Kyyjärven Paletti on pienen kunnan ihme, jonka ideaa moni kunta on yrittänyt myöhemmin omilla nurkillaan.

Paletissa on monenlaisia mökkiviemisiä, laatuvaatetta, urheiluliike, korua ja rantalukemista. Purtavaa ja grillattaa sekä tietenkin ruokakauppa ja Alko. Tehtaanmyymälöissä (Marimekko ja Iittala) on oikeasti hyviä tarjouksia ja selvää säästöä astiasarjan kerääjälle. Keskuksen kampaaja on lähikuntien ykkönen, joten aikaa ei ihan lähipäiville saa kuin tuurilla. Lapsille palllomeri ja kiipeilyjuttuja.

Kyyjärven kunta otti aikanaan ison askeleen, kun päätti rakentaa pellolle houkutuskeskuksen. Ostoskeskus on teiden 13 ja 16 risteyksessä eli yhteyksien Jyväskylä-Kokkola ja Vaasa-Viitasaari risteyksessä. Tätä varten on rakennettu jopa liikenneympyrä. Paletti onkin pitänyt asemansa ja on selkeästi muuten hiljaisen kunnan keskus. Samassa risteyksessä on myös Shell, josta saa ruokaa Paletin aukioloaikojen ulkopuolellakin. Ja Palettihan on auki joka päivä, paitsi 25.12., 1.1. ja juhannuspäivänä.

Karttalinkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti