torstai 12. marraskuuta 2009

Juhls' Silvergallery - Kautokeino

No ok, tämä pysäkki ei ole valtakunnan rajojen sisäpuolella. Paikka on kuitenkin aivan älyttömän hieno ja lähellä Suomen rajaa saamelaisten keskuskaupungissa, joten poikkeus suotakoon.

Juhls´Silvergallery on arkkitehtuurinen helmi, jonka kaarevat katot, kerroksittaiset huoneet ja pienet yksityistilat tarjoavat ihmeteltävää. Hopeaseppäpariskunnan vuosikymmenten aikana rakentamaan maailmaan on ilmainen sisäänpääsy ja opastusta saatavilla. Seppiä voi ihailla työssään ja heidän kättensä jäljet lukuisissa koruissa.

Hopeamaailma on Kautokeinon läpi kulkevan tien eteläpuolella, opasteita seuraamalla pääsee perille. Pihalla on talon historiaa valokuvina ja opastauluina sekä lisää katseltavaa pienissä ja suurissa yksityiskohdissa. Lisäksi lampaita ja kanoja touhuissaan. Rauhallinen kahvila, tarjoilut jäivät testaamatta.

Varmasti paikalliset tuotteet ovat aitoja käsitöitä, mutta yhdessä kööpenhaminalaisessa "Hand made" tuotteessa luki toisella puolella "Made in China". Tiedä sitten häntä.

Karttalinkki.

1 kommentti:

  1. Ihana paikka, omaperäinen kotikutoinen keksintö. Ensivierailumme hopeiden ja lampaiden ym maailmaan tapahtui varmaan yli 20 v sitten. Vuosien varrella on rakennettu lisää, mutta tunnelma on säilynyt. Rakennus on jo taideteos sinänsä. Sopii kaikenikäisille, tervemenoa!

    VastaaPoista