lauantai 5. joulukuuta 2009

Hiljainen kansa - Suomussalmi

Pellollinen turvepäisiä hahmoja tuijottaa tielle. Heitä on satoja, ehkä tuhansia. Hiukan ahdistaa, mutta kuitenkin kiinnostaa - mikä on homman nimi?




Reijo Kelan tilataideteos Hiljainen kansa könöttää pellolla vitostien varrella, noin 30 kilometriä Suomussalmelta pohjoiseen. Kahvilassa tuoksuu heinä ja lätyt paistuvat asianmukaisesti voissa. Kahvila on auki aina, kun muurinpohjapannun alta nousee savua - eli vähän kelien ja kävijöiden mukaan. Pellolle hahmojen luokse pääse aina.


Tilataideteos on toisaalta ahdistava, kuitenkin oiva osoitus, että hyvällä idealla saadaan pienellekin paikalle elämää. Seuraavan kerran kansa puetaan kesävaatteisiin 10.6.2010 klo 9. Työvoimaa ja vaatteita tarvitaan, ks. linkki.

Edit. 4.1.2013 Edelleen samalla paikalla, vaatteet vain vaihtuneet. Muurinpohjapannu on kuumana, perinteiset vaatteet työntekijöillä päällä ja itikat lentävät - siis kesällä. Talvella näkymä on hieman toinen.

Karttalinkki.

1 kommentti:

  1. Todella mahtava paikka. Ei runsauden tarjontaa kahvilassa, perus kahvi/tee ja todella tuoreet lätyt vadelmahillolla. Matkamuistoja voi ostaa. Nuket ovat täyttä suomalaista perusalamaisuutta, johon tämänajan työpaikkakiusatut alistuvat.Paikassa voi rauhoittua, ei ehkä sovellu lapsiperheille.

    VastaaPoista